Materialen

EIGENSCHAPPEN EN MOGELIJKHEDEN

Materialen

Gimex is leverancier van een grote diversiteit aan technische keramische materialen. Technische keramiek is een groep van materialen die gemeen hebben dat zij anorganisch en niet-metallisch zijn. Veelal worden onderdelen in technische keramiek vormgegeven bij kamertemperatuur. De specifieke keramische eigenschappen als grote hardheid en slijtvastheid krijgt het materiaal door een warmtebehandeling bij hoge temperatuur, het sinteren. De gebruikte grondstoffen worden synthetisch vervaardigd.

Een eerste opdeling van de technische keramische materialen is die in oxidische keramiek en niet-oxidische keramiek. Daarnaast biedt Gimex bewerkbaar keramiek en keramische coatings.

Bekijk de verschillende materiaalgroepen met hun eigenschappen:

  • Oxidische keramiek
  • Niet-oxidische keramiek
  • Bewerkbaar keramiek
  • Keramische coatings

Gimex biedt u hiermee een breed scala aan eigenschappen waarmee uw materiaalproblemen kunnen worden aangepakt. Download de datasheet met materiaalspecificaties. Mocht u zelf geen keuze uit de materialen kunnen maken, neemt u dan contact met ons op. Waar de medewerkers van Gimex de kennis hebben van keramische materialen heeft u de kennis omtrent uw toepassing. Samen zullen wij zeker een oplossing kunnen vinden voor uw materiaalprobleem.

Ik wil graag advies
Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Wij zijn bereikbaar en operationeel!

+31 (0)345 574 255
info@gimex.nl

Tot nu toe heeft de verspreiding van het Coronavirus geen nadelig effect op de leveringen van Gimex aan klanten. Gimex kan haar dienstverlening en dus ook de uitleveringen op het gewenste hoogwaardige niveau houden.
Vanzelfsprekend houden wij de ontwikkelingen scherp in de gaten en hebben wij nauw contact met de fabrikanten. Voor zowel de aanvoerlijnen van producten als de gezondheid van Gimex medewerkers monitoren wij op continu basis de risico’s en anticiperen daarop waar nodig.
De ontwikkelingen rondom het virus wijzigen snel, dus kan Gimex enkel de stand van zaken van nu aangeven.