over-gimex

Over Gimex

Over Gimex

TECHNISCHE KERAMIEK

Gimex houdt zich sinds 1984 bezig met de productie en levering van producten die worden vervaardigd in technische keramiek. Vanuit haar vestiging in Helmond staat een team van technische specialisten klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste oplossing bij problemen.

Geschiedenis

De geschiedenis van Gimex technische keramiek b.v. begint op 1 december 1984 met Johan Geurts als oprichter. De heer Geurts startte in een pand aan De Chamotte in Geldermalsen.
Gimex begon met de import en export van technische keramiek en/of afgeleiden, het geven van technisch advies en het verrichten of laten verrichten van constructie- en engineeringswerkzaamheden.
Nu, 33 jaar later, is Gimex nog steeds uw adviseur en toeleverancier van onderdelen in technische keramiek.

Door de jaren heen hebben er wel een aantal veranderingen plaatsgevonden, de geschiedenis van Gimex in een notendop:
In 2002 wordt Gimex overgenomen door Hanwel Europe B.V. waarna in 2003 Frans Wouters de directeur wordt. In 2006 wordt de Hanwel handelsgroep, waaronder ook Gimex, ingelijfd bij Indutrade AB, Zweden. Begin 2016 verhuist Gimex van Geldermalsen naar Helmond, en huist in bij zusterbedrijf Ammertech (Lager- en Aandrijftechniek). Per 1 januari 2017 heeft Frans Wouters het stokje overgedragen en is Jan van den Hurk directeur van Gimex geworden.

Klantspecifieke producten

Technisch keramiek wordt toegepast binnen tal van industrieën, van de halfgeleiderindustrie tot de baggerindustrie. Het merendeel van de door Gimex geleverde producten is klantspecifiek, gemaakt volgens klanttekening of voorbeeld. Maar Gimex levert ook een aantal standaard producten.
Gimex levert haar producten aan klanten in binnen- en buitenland, met een concentratie van klanten in Nederland en België. Daarnaast worden de producten van Gimex ook gebruikt door klanten in allerlei andere landen in Europa (waaronder Duitsland, Frankrijk, Polen, Bulgarije, Italië, Zweden, Denemarken, Finland, UK, Spanje), maar ook daarbuiten (VS, China, Nieuw-Zeeland).

De focus van Gimex is altijd blijven liggen op producten in technische keramiek. Maar Gimex wordt ook regelmatig benaderd wanneer klanten andere materiaalaanduidingen op tekeningen zien staan. Waar mogelijk proberen wij hier ook naar oplossingen te zoeken.

De medewerkers van Gimex staan klaar om u te adviseren en samen met u na te gaan of technische keramiek voor uw toepassing kan worden ingezet.

Snelle reactie van offerte tot levering, prettige samenwerking.

Petra Bakker

Deskundig advies en goede realisatie van een geavanceerd prototype

Arno Verweij

Wij denken graag mee

In het algemeen is Gimex in staat om zowel prototypes als kleine bestelseries uit te voeren volgens uw tekening en te leveren binnen 3 weken.

  • voorraad beheer
  • uitstekende begeleiding

  • prototype ontwikkeling

  • breed netwerk
Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.