Industrie

TOEPASSINGEN MET TECHNISCHE KERAMIEK

Algemene machinebouw

Technische keramiek wordt binnen de algemene machinebouw veelvuldig toegepast. Omdat de eigenschappen van de verschillende kwaliteiten keramiek heel verschillend zijn, is ook het toepassingsgebied heel divers.

Redenen om technische keramiek toe te passen in de machinebouw, zijn onder meer de hoge slijtvastheid en de goede corrosievastheid. Isolatie (zowel elektrisch als thermisch) is ook een belangrijke reden om technische keramiek toe te passen in de machinebouw. Naast isolatie is ook geleiding (zowel elektrisch als thermisch) een toepassingsmogelijkheid.

Toepassingsmogelijkheden:
•  (lager)bussen
•  Pomponderdelen
•  Bekledingen van bijv. mengerbodems
•  Glijlagers
•  Dichtingen
•  Plunjers
•  Kogels (afsluiters)
•  Draadgeleiders (textiel)

Isolatieschijf

De combinatie van de elektrische en mechanische eigenschappen maakt aluminiumoxide tot een veelvuldig toegepast materiaal in de machinebouw. Ondanks de zeer hoge hardheid kan het materiaal met behulp van diamantgereedschappen machinaal worden bewerkt. Dit zorgt ervoor dat zeer hoge toleranties kunnen worden behaald en zodoende kan worden voldaan aan de hoge eisen die de high-tech machinebouwers hier aan stellen.

materiaal specificatie Al2O3
Precisiekogels

Keramische kogels worden ingezet voor een grote verscheidenheid aan toepassingen: lagers, ventielen en meetopstellingen. Afhankelijk van de toepassing kan een keuze worden gemaakt uit de verschillende afwerkingen van de ISO-3290 norm. De precisiekogels zijn beschikbaar in de volgende materiaalsoorten: siliciumnitride(Si3N4), aluminiumoxide(Al2O3) en zirkoniumoxide(ZrO2).

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Wij zijn bereikbaar en operationeel!

+31 (0)345 574 255
info@gimex.nl

Tot nu toe heeft de verspreiding van het Coronavirus geen nadelig effect op de leveringen van Gimex aan klanten. Gimex kan haar dienstverlening en dus ook de uitleveringen op het gewenste hoogwaardige niveau houden.
Vanzelfsprekend houden wij de ontwikkelingen scherp in de gaten en hebben wij nauw contact met de fabrikanten. Voor zowel de aanvoerlijnen van producten als de gezondheid van Gimex medewerkers monitoren wij op continu basis de risico’s en anticiperen daarop waar nodig.
De ontwikkelingen rondom het virus wijzigen snel, dus kan Gimex enkel de stand van zaken van nu aangeven.