Industrie

TOEPASSINGEN MET TECHNISCHE KERAMIEK

Textielindustrie

In de textielindustrie worden bij de spin- en weefprocessen allerlei typen garen verwerkt. Bij de verwerking is het belangrijk dat in de garens geen breuk van de afzonderlijke vezels optreedt.

In het proces worden de garens over allerlei typen draadgeleiders geleid. Dit varieert van relatief eenvoudige draadoogjes tot meer complexe varkensstaartjes.

Het voordeel van het gebruik van keramische draadgeleiders, is dat de vlakken waarover de draad loopt glad zijn nagewerkt. Dit in combinatie met de goede slijtageweerstand maakt het materiaal geschikt voor toepassing in de textielindustrie.

Vijfvoudige draadgeleider

Deze aluminiumoxide draadgeleider wordt toegepast als duurzame oplossing voor het begeleiden van draden in een productieproces. Het spuitgieten maakt het mogelijk om ook complexere onderdelen tegen een aantrekkelijk prijsniveau te produceren. Een grote verscheidenheid aan standaardproducten voorkomt hoge gereedschapskosten bij een eerste order.

materiaal specificatie Al2O3
Draadoog

Aluminiumoxide draadogen worden veelvuldig toegepast in de textiel industrie. De roze kleur wordt veroorzaakt door het toevoegen van chroom. Dit zorgt voor een zeer gladde afwerking waardoor de draden niet beschadigd worden. De draadogen zijn in vele afmetingen beschikbaar en kunnen ook volgens specificatie worden gemaakt.

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.