Industrie

TOEPASSINGEN MET TECHNISCHE KERAMIEK

Halfgeleiders (semiconductor)

Technische keramiek speelt een belangrijke rol binnen de halfgeleiderindustrie. Vanwege de goede elektrisch isolerende eigenschappen van technische keramiek wordt het vaak in de halfgeleiderindustrie toegepast. Ook bij snel heen-en-weer bewegende onderdelen is de lage dichtheid in combinatie met een hoge stijfheid een voordeel. Keramiek heeft daarnaast een goede corrosieweerstand en is gasdicht (vacuüm).

Producenten van chips en weerstanden en leveranciers van machines, die worden gebruikt bij de productie van deze onderdelen, zoeken dan ook steeds vaker hun oplossingen in technische keramiek.

Isolatoren

Magnesium gestabiliseerd zirkoonoxide wordt veelvuldig toegepast voor isolatoren. Het materiaal is zowel thermisch als elektrisch zeer goed isolerend. Daarnaast zorgen de mechanische eigenschappen ervoor dat dit materiaal op zeer veel plaatsen inzetbaar is. De magnesium gestabiliseerde vorm is zeer stabiel in temperaturen boven de 200 °C en goed bestand tegen vochtige omgevingen.

materiaal specificatie MgO-ZrO2
Precisieonderdelen

Ringen van yttrium gestabiliseerd zirkoonoxide worden toegepast voor nauwkeurige positionering in een machine. Naast de goede isolerende eigenschappen van zirkoonoxide heeft het een vergelijkbare uitzettingscoëfficiënt met stalen onderdelen, wat het combineren met stalen onderdelen zeer eenvoudig maakt.

materiaal specificatie Y2O3-ZrO2
Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.