Industrie

TOEPASSINGEN MET TECHNISCHE KERAMIEK

Elektronica

In de elektrotechnische industrie wordt veel gebruik gemaakt van onderdelen die twee andere onderdelen elektrisch van elkaar isoleren. Dit isoleren gebeurt niet alleen in lucht maar ook in vacuüm, en kan zowel bij kamertemperatuur als bij verhoogde temperaturen plaatsvinden. Bij de productie van onderdelen voor de elektrotechnische industrie kan slijtage een probleem geven.

Omdat de meeste keramische materialen elektrisch isolerend zijn, ook bij hogere temperaturen, is het mogelijk om technische keramiek toe te passen in de elektrotechnische industrie.

Andere eigenschappen van technische keramiek, zoals hoge- of lage warmtegeleiding, hoge- of lage uitzettingscoëfficiënt en hoge taaiheid zijn eveneens goed toepasbaar in de elektrotechnische industrie. Per toepassing kan de materiaalkeuze sterk verschillen, de medewerkers van Gimex kunnen u hierbij adviseren.

Isolator

Isolatoren van macor worden veelvuldig toegepast in elektrische installaties. De combinatie van de isolerende eigenschappen en goede bewerkbaarheid geven zeer veel mogelijkheden in het ontwerp. Vanwege de lage hardheid kan het uitgangsmateriaal met conventioneel gereedschap worden bewerkt en zitten er minder restricties aan de vorm in vergelijking met andere keramieken.

materiaal specificatie Macor
Lampbasis

De combinatie van elektrische isolatie en thermische bestendigheid van aluminiumoxide maakt het uitermate geschikt voor de toepassing van een lampbasis. De vraag naar deze toepassing is door de technologische ontwikkeling uiteraard afgenomen, maar wordt vanwege de industriële uitstraling nog geregeld toegepast.

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.